Bravčová krkovička na paprike s cviklovou tarhoňou a kyslými uhorkami
Náročnosť
150min
Príprava
Cena / porciu
4
Počet porcií
„Plnohodnotné jedlo, na ktorého chuť a vôňu bude hrdá každá gazdiná.“
Ingrediencie
600 g
bravčovej krkovičky bez kosti
2 PL
červenej mletej sladkej papriky Dobrá cena
2
väčšie žlté cibule
150 g
údenej Zbojníckej slaniny Dobrá cena
4
strúčiky cesnaku
2 PL
bravčovej masti Dobrá cena
1 l
vývaru
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie Dobrá cena
250 g
bezvaječnej tarhone Dobrá cena
2
uvarené cvikly
2 PL
masla Tradičná kvalita
4
kyslé uhorky Tradičná kvalita
petržlenová vňať
Postup
V hrnci roztopíme masť a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme mäso tiež nakrájané na kocky.
Dusíme až sa odparí takmer celá tekutina. Spoznáme to tak, že sa mäso začína pripekať ku spodku hrnca. Pridáme papriku a podlejeme vývarom. Dusíme do mäkka.
Tarhoňu restujeme na masle do krásnej zlatej farby. Podlejeme vodou a dusíme prikryté 30 minút. Do hotovej tarhone pridáme uvarenú cviklu na kocky.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM