„Nezvyčajné domáce pečivo, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, alebo pre návštevu.“
Ingrediencie
Cesto
30 g
masla
2
vajcia
soľ
500 g
tvarohu
500 g
hladkej múky
2 bal.
prášku do pečiva
Na ozdobenie
2 PL
octu
1 ČL
medu
rôzne semienka
na posypanie
Postup
Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime. Z pripraveného hladkého cesta vyformujeme asi 18 rovnako veľkých žemličiek. Tie trochu sploštíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený plech.
Zmiešame ocot s medom a zmesou potrieme každú žemličku. Podľa chuti posypeme rôznymi semienkami.
Rúru predhrejeme na 225 °C a žemličky pečieme dozlatista približne 20 až 25 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM