Bleskové žemličky

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Nezvyčajné domáce pečivo, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, alebo pre návštevu.“

Ingrediencie

Cesto

30 g
masla
2
vajcia
soľ
500 g
tvarohu
500 g
hladkej múky
2 bal.
prášku do pečiva

Na ozdobenie

2 PL
octu
1 ČL
medu
rôzne semienka
na posypanie

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime. Z pripraveného hladkého cesta vyformujeme asi 18 rovnako veľkých žemličiek. Tie trochu sploštíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený plech.
  2. Zmiešame ocot s medom a zmesou potrieme každú žemličku. Podľa chuti posypeme rôznymi semienkami.
  3. Rúru predhrejeme na 225 °C a žemličky pečieme dozlatista približne 20 až 25 minút.