Babkin koláč s rebarborou a jahodami

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Kto by nemiloval koláče s mrveničkou. K tomu svieža rebarbora s jahodami – mmm, mňam!“

Ingrediencie

400 g
polohrubej múky
150 g
práškového cukru
2
vajcia
1 bal.
vanilkového cukru
1 bal.
prášku do pečiva
7 PL
oleja
200 ml
mlieka
300 g
rebarbory
200 g
jahôd

Posýpka

100 g
hrubej múky
100 g
masla
100 g
práškového cukru

Postup

  1. Múku s práškom do pečiva a cukrom preosejeme do misy. Pridáme rozšľahané vajcia, vanilkový cukor, olej a mlieko. Všetko dobre premiešame.
  2. Ovocie olúpeme, jahody zbavíme stopiek a rebarboru nakrájame na kúsky.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, povrch zarovnáme a poukladáme naň pripravené nakrájané ovocie.
  4. Na posýpku zmiešame zmäknuté maslo, múku, cukor a prstami rozdrobíme na mrveničku. Posypeme ňou povrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.