Babičkine parené buchty

Náročnosť
80min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Domáce parené buchty s lekvárom sú jedným z najlepších múčnych jedál. A okrem toho, posýpku si vždy môžete vybrať vy.“

Ingrediencie

500 g
polohrubej múky
1
kocka droždia
400 ml
mlieka
30 g
kryštálového cukru
štipka
soli
1 pohár
lekváru
posýpka
práškový cukor a kakao
maslo na poliatie

Postup

  1. Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm a pokrájame ho na rovnomerné štvorčeky.
  4. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru a vytvarujeme do buchty. Takto urobené buchty necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.