„Domáce parené buchty s lekvárom sú jedným z najlepších múčnych jedál. A okrem toho, posýpku si vždy môžete vybrať vy.“
Ingrediencie
500 g
polohrubej múky
1
kocka droždia
400 ml
mlieka
30 g
kryštálového cukru
štipka
soli
1 pohár
lekváru
posýpka
práškový cukor a kakao
maslo na poliatie
Postup
Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm a pokrájame ho na rovnomerné štvorčeky.
Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru a vytvarujeme do buchty. Takto urobené buchty
necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM