„Tradičné opekance? To je chuť Vianoc, sviatkov a pohody.“
Ingrediencie
1 kg
polohrubej múky
mlieko
100 ml
oleja
2
vajcia
2 kocky
droždia
kryštálový cukor
200 g
maku
100 g
masla
Postup
Na kvások rozdrobíme do vlažného mlieka droždie, pridáme cukor, trošku múky a necháme v teple vykysnúť.
Do preosiatej múky pridáme vajcia, trochu mlieka, štipku soli, kvások a olej. Vypracujeme hladké cesto a necháme v teple vykysnúť.
Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na viac častí, každú nakrájame na rovnako veľké kúsky a vyšúľame valčeky (bobaľky), ktoré poukladáme na vymastený plech. Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista.
Na druhý deň polejeme bobaľky horúcou vodou, scedíme, polejeme maslom a posypeme makom a cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM